ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961



Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

1ος θερινός κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 6.30΄μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 1ος  θερινός κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής στα εκπαιδευτήρια της ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ'' στο Μαρούσι (οδός Κανάρη 9).
 
Μία πνευματική ευκαιρία για όσους θα βρίσκονται στην Αττική.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Αθαμάνιο 2015 (2 έως 5 Ιουλίου) (α)

 
 
 
 


Επιμέλεια: Βασ. Ματθ.

Πέρασαν κιόλας λίγες ημέρες από τότε που κατεβήκαμε από την κατασκήνωση στο Αθαμάνιο Άρτας (1.100 μ. υψόμετρο στο όρος Τζουμέρκα Άρτας και 64 χμ. από την Άρτα). Το μυαλό μας δεν μπορεί να φύγει από εκείνο τον ευλογημένο τόπο και όσα ζήσαμε και στο φετινό τριήμερο παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας (κρίση στην πατρίδα μας και το δημοψήφισμα).
Φέτος συναντηθήκαμε στην κατασκήνωση 75 άνθρωποι από 13 πόλεις (Αθήνα,

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ



Του κ. Στέλιου Θεοφάνους, Θεολόγου
«Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες
απ΄άρτι… ότι τα έργα αυτών ακολουθεί μετ' αυτών»

Ένας νόμος σκληρός και αδυσώπητος, λόγω της παρακοής, αλλά και φιλάνθρωπος, «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται» διέπει τα ανθρώπινα πράγματα. Είναι ο νόμος της φθοράς και του θανάτου, στον οποίο υπέκυψε χθες το πρωί και ο σεβαστός αδελφός και πνευματικός μας πατέρας Μιχαήλ Μιχαηλίδης, πλήρης ημερών, σε ηλικία 87 ετών.
Με ανέκφραστο ψυχικό πόνο δεχθήκαμε όλοι, μαθητές, κατηχητόπουλα, ομαδόπουλα, μέλη του Κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής, συνεργάτες, γνωστοί και φίλοι, το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας σου. Ο πόνος μας όμως αυτός μαλακώνει με τη βέβαιη ελπίδα, ότι έφυγες από την αγκάλη των παιδιών και εγγονιών σου και πήγες στην αγκάλη του Θεού. Εκεί σε οδήγησαν η καθαρότητα του βίου σου και τα πολλά καλά σου έργα, τα οποία ακολουθούν τον ακάματο Εργάτη του Ευαγγελίου μετά την εκδημία του.
Σεβαστέ πνευματικέ μας πατέρα,