ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961



Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πρεσβ. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, Το προσωπείο έπεσε:η «σπείρα» απειλεί το internet … ή όταν κάποιοι τρέμουν την ενημέρωση του λαού …

 

 

Feed: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Posted on: Tuesday, January 07, 2014 8:06 PM
Author: noreply@blogger.com (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)
Subject: Πρεσβ. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, Το προσωπείο έπεσε:η «σπείρα» απειλεί το internet … ή όταν κάποιοι τρέμουν την ενημέρωση του λαού …

 

Το προσωπείο έπεσε :  η «σπείρα» απειλεί το internet …

 ή    όταν κάποιοι τρέμουν την ενημέρωση του λαού … 

Έγινε και αυτό : παραμονή Θεοφανίων 2014  και  «η σπείρα»[1]απαίτησε να φιμώσει ιστολόγια και ιστοσελίδες !

Απείλησε  ότι αν εντός 4 ημερών δε διακόψουν τη δημοσίευση επισήμου εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια» !!!

Το έγγραφο που καίει τη «σπείρα»  - και γι' αυτό θέλει να διακόψει τη δημοσίευσή του από ιστολόγια και ιστοσελίδες -  είναι αυτό με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας αποδεχόμενο βάσιμες καταγγελίες αρνήθηκε να εγκρίνει τα σεμινάριά της για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης (έγγραφο της 29.11.2013)Αντί απαντήσεως στους ανακριβείς ισχυρισμούς του Γραφείου Τύπου[2] της «σπείρας»,  σας αποστέλλω προς δημοσίευση και ενημέρωση του λαού νέο έγγραφο - καταπέλτη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας (Ι.Ε.Π.) (της 17.12.2013) που όχι μόνο έκανε δεκτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας,αλλά κυρίως κονιορτοποιεί τους αυθαίρετους ισχυρισμούς της ότι το πρόγραμμά της στα Δημοτικά Σχολεία για την Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι «αυστηρά εκπαιδευτικό και ακολουθεί μεθοδολογία, θεωρητικά μοντέλα και πρακτικές αναγνωρισμένα διεθνώς, καθώς και επιστημονικούς δείκτες αξιολόγησης και τακτικών αναστοχασμών».

Δυστυχώς για τη «σπείρα», σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει .αντιθέτως μάλιστα … όπως επί λέξει σημειώνει το Ι.Ε.Π. : «οι νόμιμοι εκπρόσωποι της … «σπείρα…»  και εμπλεκόμενοι στο ως άνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σ.σ. για την Ολυμπιακή Εκεχειρία - Μαρία Αγγελή, ΑλέξανδροςPfaff και Αναστασία Γκίκα)), είτε απέκρυψαν είτε δεν εμφάνισαν ορισμένα στοιχεία στα βιογραφικά σημειώματά τους, τα οποία προσκόμισαν τότε στο Ι.Ε.Π. … Ύστερα από μελέτη των στοιχείων αυτών, κρίνουμε ότι οι εκπρόσωποι και ευθέως εμπλεκόμενοι στο υποβληθέν πρόγραμμα … δεν πληρούν πλέον τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις και τους επιστημονικούς όρους … συνεπώς ανακαλούμε την προηγούμενη θετική γνωμοδότησή μας» !!!

Μετά από αυτό είναι κατανοητός ο πανικός των ανθρώπων της «σπείρας» ! Έτσι δικαιολογείται το ότι εγκατέλειψαν το προσωπείο του, δήθεν, «σεβασμού στην ελευθερία και στην ελεύθερη βούληση» και προσανατολίζονται στηνποινικοποίηση της ενημέρωσης του λαού, απειλώντας για τη δημοσίευση εγγράφου του Υπουργείου !

Ως κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας είμαι ταγμένος να υπηρετώ την Αλήθεια και τον άνθρωπο μακριά από κάθε είδους ανθρωπαρέσκεια και σκοπιμότητα . συνεπώς, ας γνωρίζει η «σπείρα» ότι απειλώντας μέ μηνύσεις κλπ «εις κενόν κοπιάζει»…  Πάντως αν επιμένει, ιδού η Ρόδος …                

                   Πάτρα   7.1.2014

 ΚΑΛΗ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

           π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

     Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

Συνημμένα :

1.  έγγραφο  Ι.Ε.Π. : ανάκληση αρχικής έγκρισης – 17.12.13

2.  έγγραφο Υπουργείου Παιδείας : απόρριψη σεμιναρίων  – 29.11.13

          3.  Γραφείο Τύπου  «σπείρας» : απειλές σε ιστολόγια και ιστοσελίδες –      5.1.14.

4.  καταγγελία μου προς το Ι.Ε.Π. – 6.12.13

 


[1] Πλήρης τίτλος : «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»
[2] Το από 5.1.2014 σχόλιο του Γραφείου Τύπου της «Σπείρας» με τίτλο «προς κάθε ενδιαφερόμενο», που εστάλη σε ιστολόγια και ιστοσελίδες.

Καταγγελία μου προς το Ι.Ε.Π. – 6.12.13

  π. Αναστάσιος  Κ.  Γκοτσόπουλος

Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

τηλ. 6945-377621,  agotsopo@gmail.com

                                                                                                                                Πάτρα  6.12.2013

Προς 

κ. Σωτ. Γκλαβά,  Πρόεδρο

και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αν. Τσόχα 36  -  Αθήνα

 

          Θέμα : Η υπ'  αριθμ. 2734/22.5.2013 γνωμοδότηση του Ινστιτούτου.

Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι Κύριοι,

Έχει εκδοθεί από το Ινστιτούτο η υπ' αριθμ. 2734/22.5.2013 γνωμοδότηση που αφορά στην έγκριση υλοποίησης προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία με θέμα «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία». Το πρόγραμμα υλοποιεί φορέας με την επωνυμία «ΣΠΕΙΡΑ, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση». Μετά τη θετική εισήγηση του Ινστιτούτου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έγκριση του προγράμματος για τα Δημοτικά Σχολεία νομού Αττικής (υπ' αριθμ. 75469/Γ7/Φ1.4Ζ/66/4.6.2013, Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ-Γραφείο Καινοτομιών) (σχετ. 2α).

Έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση η «Σπείρα» προχώρησε στη διοργάνωση σεμιναρίων αποστέλλοντας προσκλήσεις στους εκπαιδευτικούς δια των κατά τόπων αρμοδίων Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχετ. 1).

Όμως, όπως αποδείχθηκε η «Σπείρα» είχε αποκρύψει κάποια ιδιαίτερα σημαντικά για την πραγματική ταυτότητά της στοιχεία για να εξασφαλίσει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τη χρηματοδότησή της από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ! Κατόπιν όμως ενημερώσεως το Υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ την υλοποίηση του προγράμματος στην περιφέρεια (αρ. πρωτ. 182880/Γ7/Φ1.4Ζ/103/29-11-2013) (σχετ. 2β), ενώ το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος επανεξετάζει το φάκελο της χρηματοδότησης !

Είμαι βέβαιος ότι η «Σπείρα» συμπεριφέρθηκε κατά παρόμοιο τρόπο και στους αρμοδίους του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, από τους οποίους, προφανώς, για να εξασφαλίσει τη θετική γνωμοδότησή τους, απέκρυψε τους πραγματικούς σκοπούς, τις μεθόδους και τις αντιλήψεις των στελεχών της που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα.

Α. Στην πρόσκληση που απευθύνει η «Σπείρα» στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους «σε δωρεάν βιωματικό σεμινάριο στο πλαίσιο του Προγράμματος "Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία» αυτοσυστήνεται ως εξής :  «η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» εμπνέεται, συντονίζει και υλοποιεί εργαστήρια, σεμινάρια και προγράμματα για τις Ανθρώπινες Αξίες στην Εκπαίδευση, την αειφορική συνείδηση και το δίδυμο Τέχνη & Περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ενεργό πολίτη, την Εκπαίδευση για τον Κόσμο, την αφύπνιση της δημιουργικότητας, τη συνεργασία γενεών, τη δημόσια και κοινοτική τέχνη, μεταξύ άλλων, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς από το 2003 (www.thespiral.gr)» και μας γνωρίζει ότι «οι ημερίδες εμψυχώνονται από έμπειρους παιδαγωγούς στη βιωματική μάθηση και ολιστική εκπαίδευση (κα Αγγελή Α. Μαρία, κα Γκίκα Αναστασία και κο PfaffΑλέξανδρο)» (σχετ. 1).

B.  Η «Σπείρα» ακολουθώντας την πρακτική των σεκτών και των ολοκληρωτικών καταστροφικών λατρειών (destructive cults) αποκρύπτει το αληθινό της πρόσωπο που σχετίζεται άμεσα με τον αποκρυφισμό, τη Νέα Εποχή και τη θεοσοφία. Πιο συγκεκριμένα : Η «Σπείρα» και η "αδελφή" της οργάνωση «Κιβωτός Κορογώνα», που δραστηριοποιείται στη Λακωνία, είναι θυγατρικές της οργάνωσης House of Light Hellas, με την οποία υπάρχει ταυτότητα στελεχών (Αλέξ. Pfaff  και Μαρία Αγγελή) μεθόδων και σκοπών. Υπάρχει μόνο μία διαφορά : η μεν «Κιβωτός Κορογώνα» δραστηριοποιείται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, η δε «Σπείρα» είναι πιο "ήπια" έκδοση της House of Light Hellas, ώστε να μην δημιουργεί ανησυχία και να παρουσιάζεται σε Υπηρεσίες και φορείς όχι με το απεχθές πρόσωπο του αποκρυφισμού και της θεοσοφίας που είναι εμφανέστατο στηνHouse of Light Hellas. Ειδικότερα :

Γ.  Στις ιστοσελίδες www.thespiral.gr και www.house-of-light.grείναι φανερή η απόλυτη ταυτότητα των οργανώσεων και από τη μελέτη τους προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά και ανησυχητικά στοιχεία τα οποία η «Σπείρα» επιμελώς δεν αναφέρει στην πρόσκλησή της προς τους εκπαιδευτικούς, είχε αποκρύψει και από το Υπουργείο Παιδείας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είμαι βέβαιος και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα (τα κείμενα με κόκκινα γράμματα είναι αποσπάσματα από τις ιστοσελίδες της οργάνωσης) :

1. Πρόκειται για οργανώσεις που εντάσσονται στο πνευματικό περιβάλλον της θεοσοφίας, του αποκρυφισμού και της Νέας Εποχής για την οποία και εργάζονται.

2. Ιδρυτές των οργανώσεων «Σπείρα», «House of Light» και «Κιβωτός Κορογώνα»  είναι οι κ. Αλέξανδρος Pfaff και η κα Μαρία Α. Αγγελή, οι οποίοι οργανώνουν και παρουσιάζουν («εμψυχώνουν» κατ' αυτούς) τα  σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς  και τις συναντήσεις με μαθητές Δημοτικού Σχολείου (βλ. εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχείαστο σχετ. 3).

3. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου αν διαβάσετε τα βιογραφικά τους (σχετ. 3) ότι τα δύο στελέχη και ιδρυτές της «σπείρας» δεν πληρούν τις απαραίτητες επιστημονικές προϋποθέσεις για να διοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ο κ. Pfaffαυτοσυστήνεται ως «ένας σύγχρονος οραματιστής καισυνεργάτης της πλανητικής ιεραρχίας και έχει αφιερώσει τη ζωή του στη συλλογική πρόοδο του πλανήτη και της ανθρωπότητας». Στο βιογραφικό του δεν παρουσιάζει παιδαγωγικό τίτλο, παρά μόνο στον τομέα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στα εικαστικά. Τονίζει όμως με ιδιαίτερη έμφαση την «ενασχόληση με τηραδιαισθησία, ραβδοσκοπία και γεωπαθολογία, δίπλωμα στηγεωπαθολογία», την «πολυετή ενασχόληση, εφαρμογή, μελέτη και σπουδή του στους τομείς του διαλογισμού, αποκρυφισμού, τις εναλλακτικές θεραπείες και την πνευματική ψυχολογία».  Επίσης γράφει ότι «στα πλαίσια της υπηρεσίας του στη γη έχει ασχοληθεί και ασχολείται με όλα σχεδόν τα αντικείμενα που προσφέρει η ζωή και επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στιςεναλλακτικές-ενεργειακές θεραπείες, σε σεμινάρια αυτογνωσίας και θεραπείας, ηχογραφήσεις διαλογισμών, γραφή κειμένων, την εκπαίδευση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα με βάση τη γνώση εαυτού και την εικαστική δημιουργία, τη ραβδοσκοπία και γεωπαθολογία, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Όλες του οι ασχολίες ενορχηστρώνονται από τη γνώση εαυτού, για να καταλήξουν σε εργαλεία αφύπνισης και προόδου για όλους τους συμμετέχοντες».Τέλος, το βιογραφικό του ολοκληρώνεται με αναφορά στην«εντατική ενασχόληση με τον εσωτερισμό, μυστικισμό, αποκρυφισμό και την πρακτική εφαρμογή ασκήσεων από τις αρχές της δεκαετίας του 90» (σχετ. 3). Ο κ. Pfaff την 5.4.2013 μίλησε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με θέμα: «2013: Ο άνθρωπος και η Νέα Εποχή», στα πλαίσια ημερίδας με θέμα: «Αστρολογία και ευεξία» (σχετ. 17) και στις 15.11.2012 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ με θέμα «2012 : Η Νέα Εποχή και ο πλανήτης γή» (σχετ. 18).

4.  Η κα Μ. Αγγελή έχει σπουδές φιλολογίας και θεωρίας τέχνης, και ασχολείται και αυτή με «θεραπείες ενεργειακές σε ατομικές συνεδρίες» και «εργασία με κρυστάλλους, ήχους και ηχογαβάθες».  Μας γνωρίζει ότι «συνεργάζεται μαζί του[με τον κ. Pfaff] σε καθημερινή βάση για τη συλλογική πρόοδο του πλανήτη, την ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με τη δημιουργικότητα, την Ενότητα και Συνεργασία. Παράλληλα, δηλώνει ότι «Εμπνέεται από και τιμά τις διδασκαλίες του I AM University και του δασκάλου Dr Joshua David Stone (σημ. συντ : αυτοκτόνησε για να … αναληφθεί !), εργάζεται με τις διδασκαλίες από τις Πλειάδες, τους Αναληφθέντες Δασκάλους από την Πνευματική Ιεραρχία του Φωτός, το Mikao Usui,Paramahansa Yogananda, Deepak Chopra, το Sai Baba και διδασκαλίες από όλο τον κόσμο που προωθούν τη σύνθεση των πνευματικών μονοπατιών, πρώτιστη ανάγκη του πλανήτη τη σημερινή εποχή» (σχετ. 3) !

         Δυστυχώς όμως τίποτα από τα ανωτέρω δεν αναφέρουν στην πρόσκληση που έστειλαν, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από στους εκπαιδευτικούς . περιορίζονται μόνο να αναφέρουν ότι : «Οι ημερίδες εμψυχώνονται από έμπειρους παιδαγωγούς στη βιωματική μάθηση και ολιστική εκπαίδευση» (σχετ. 1) ! Οι εκπαιδευτικοί προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε σεμινάριο για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» και βρίσκονται κοινωνοί των διδασκαλιών του γκουρού Σάι Μπάμπα[1], των Αναληφθέντων Δασκάλων, του γκουρού Paramahansa Yogananda, του Deepak Chopra (εναλλακτικός θεραπευτής, μαθητής του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι), ή του Mikao Usui (ιδρυτής του Ρέικι) ! Παρακαλώ σημειώστε ότι τα ανωτέρω βιογραφικά τους στοιχεία τα απέκρυψαν και από το Υπουργείο Παιδείας για να εξασφαλίσουν την έγκρισή του και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο έκαναν και με τα στελέχη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής !

5. Η προσπάθεια παραπλάνησης των ανυποψίαστων πολιτών, με την αποσιώπηση των αληθινών στοιχείων συναντούμε σε πολλές δραστηριότητες της «Σπείρας» και του House ofLight : Χαρακτηριστική είναι η πρόσκληση για συμμετοχή στο Wesak Festival, το οποίο παρουσιάζεται ως «πολύ καλή ευκαιρία για πνευματική εργασία, καθαρισμούς όλων των σωμάτων, επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου νου και ένα πολύχρωμο ολιστικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα!».Αποκρύπτουν από τους ανυποψίαστους ότι με το WESAKεορτάζονται τα γενέθλια, η φώτιση και ο θάνατος του Βούδα ! (σχετ. 14).

Ενδεικτικό του ήθους και του τρόπου δράσεως των στελεχών της «Σπείρας» είναι ότι μετά τις καταγγελίες μας διόρθωσαν την ιστοσελίδα τους για να αποκρύψουν τη σχέση τους με τον αποκρυφισμό ! Όμως έχουν γνώση οι φύλακες …

6. Οι αντιλήψεις τους, στο σύνολό τους (όχι μόνο περί Θεού, κόσμου, ανθρώπου, σωτηρίας, αλλά  ακόμα και για την υγεία, ευεξία, διατροφή)  εμφορούνται από τις θρησκευτικές διδασκαλίες της θεοσοφίας και της Νέας Εποχής. Συχνότατες είναι οι αναφορές σε κάρμα, τσάκρας, αύρα, αιθερικό σώμα, συνειδητότητα, λώρος φωτός, επανενσάρκωση, μάντρα, ζωτικός άνεμος, Θεός, συμπαντική ενότητα κοκ.  Ο ΄Ιησούς είναι ένας από τους αναληφθέντες δασκάλους (σχετ. 4, σ. 2  και σχετ. 8). Η ευχή «καλή Ανάσταση» δεν σχετίζεται με «την Ανάσταση ενός απομακρυσμένου Υιού του Θεού… αλλά Ανάσταση του ίδιου ΜΑΣ  του εαυτού» (σχετ. 4, σ. 3).

7. Τα στελέχη της «Σπείρας», που υλοποιούν το πρόγραμμα για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» αναφέρουν ότι δέχονται μηνύματα από τον Αρχάγγελο Ra (σχετ. 5, σ. 2), τον Αρχάγγελο Μιχαήλ(σχετ. 9, σ. 4),  τον Αρχάγγελο Μέτατρον (σχετ. 4, σ. 4,  σχετ. 5  σ. 2). Επίσης, αντί χρηματικού ανταλλάγματος, προσφέρουν «Ρέικι με Αγγελική Δόνηση» που έχουν αποκλειστικά εξασφαλίσει από τις «Αγγελικές Οντότητες»(σχετ. 6).  Επίσης, οι ίδιοι ομολογούν στην ιστοσελίδα τους ότι «οι Διδασκαλίες προέρχονται από τις Αρχαγγελικές Οντότητες και Διδασκάλους των Πλειάδων, του Σείριου και της Ανδρομέδας καθώς και άλλων μελών της Πλανητικής και Κοσμικής Ιεραρχίας του Φωτός. Αποτελούν μιαεκσυγχρονισμένη μορφή των μυστικιστικών σχολών της Λεμούριας εποχής και της αρχαίας Αιγύπτου, εμπεριέχοντας επιπλέον στοιχεία άλλων αρχαίων σχολών, όπως των ινδιάνων Αμερικής, των Μάγιας, των Δελφικών μυστηρίων, του Άβαλον, κ.ά (σχετ. 6).  Επί πλέον, έχουν λάβει μήνυμα από τον Αρχάγγελο Μέτατρον, ο οποίος τους έχει πει επί λέξει : «Επικαλεστείτε με για να λάβετε τον ειδικό κρύσταλλο για μόνιμη σύνδεση μαζί μου. Θα σας τον τοποθετήσω αιθερικά μέσα στην καρδιά σας και θα μπορείτε μέσω αυτού να λαμβάνετε σε μόνιμη βάση όλα τα για εσάς κατάλληλα ηλεκτρόνια, μικροτρόνια, μακροτρόνια, φωτοτρόνια, αγαποτρόνια, σοφοτρόνια και δυναμοτρόνια από το κοσμικό μου άσραμ»(σχετ. 4, σ. 4) !  

8. Οι Pfaff-Αγγελή αναφέρονται ιδιαίτερα συχνά σε μυήσεις, «ενεργειακούς καθαρισμούς», θεραπείες, «καθαρισμό του κάρμα», «επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδήτου». Ασχολούνται συστηματικά με το διαλογισμό (σχετ. 10). Πωλούν μάλιστα (εκτός από «άλας Ιμαλαΐων» με πνευματικές-καρμικές ιδιότητες!) σειρά cd's και mp3's με «διαλογισμούς ενεργοποίησης Ανάληψης από τον ΑλέξανδροPfaff» και διαλογισμούς από τις Πλειάδες, με το όνομα του Θεού, το Gayantri mantra, το Ultimaate OM, διαλογισμούς/ορματισμούς Ανάληψης  κλπ (σχετ. 11 και 12). Παρακαλώ, προσέξτε ιδιαίτερα την αναφορά τους στα αποτελέσματα των πρακτικών τους : με το διαλογισμό τους επιτυγχάνεται «επαναπρογραμματισμός του νου (subliminal) με πάνω από 2000 (!!!) "Εγώ ειμί" δηλώσεις που περνούν τελείως αυτόματα βαθειά μέσα στο υποσυνείδητο!» (σχετ. 12, σ. 2).  Ναι !«περνούν τελείως αυτόματα βαθειά μέσα στο υποσυνείδητο!». δεν πρόκειται εδώ για βίαιο επαναπρογραμματισμό του ανθρωπίνου νου  βάσει των κελευσμάτων διαφόρων γκουρού ή των … «Αναληφθέντων Δασκάλων» ;  Δεν έχουμε εδώ να κάνουμε με πραγματικά ψυχοναρκωτικές «ουσίες»που δημιουργούν ανθρώπους-υποχείρια του κάθε γκουρού; Είναι δυνατόν τέτοιες πρακτικές να εισάγονται στα Δημοτικά Σχολεία  υπό το πρόσχημα της Ολυμπιακής εκεχειρίας ;

9. Οι εκπαιδευτές των εκπαιδευτικών μας υπόσχονται ότι μετά τη «μύηση στη Μεγάλη Πυραμίδα» ότι θα «ταξιδέψουμε ψυχικά στο Σείριο όπου θα λάβουμε κι' άλλες ευλογίες ανάληψης για να καταλήξουμε σε μια μεγάλη γιορτή όπου όλοι οι Δάσκαλοι της Ιεραρχίας θα περάσουν από μπροστά μας για να μας συγχαρούν και να μας προσφέρουν επιπλέον δώρα !» (σχετ. 9, σ. 7).  

10.  Οι Pfaff-Αγγελή αναφέρουν στο βιογραφικό τους «εναλλακτικές-ενεργειακές θεραπείες με πρακτική εφαρμογή και στη συνέχεια επαγγελματική δραστηριότητα», διότι διαθέτουν «ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας» ! Άλλωστε ως ερευνητές της ολιστικής προσέγγισης της ζωής ισχυρίζονται ότι έχουν συγκροτημένες απόψεις όχι μόνο για  εκπαιδευτικά θέματα, αλλά ακόμα και για τα θέματα υγείας και θεραπείας. Γράφουν επί λέξει : «Ειδικά για θέματα υγείας, θα συμπεριληφθείτε σε χορήγηση θεραπείας σε αιθερικό επίπεδοαπό τα εσωτερικά πεδία που προσφέρεται από τουςΑναληφθέντες Δασκάλους (όπως ο Ιησούς), Αγγέλους & Αρχαγγέλους (όπως ο Ραφαήλ και η Μητέρα Μαρία), Ελοχίμκαι τη δική σας, προσωπική ομάδα θεραπείας (από το Πρόγραμμα Ιατρικής Υποστήριξης). Οι θεραπείες λαμβάνουν χώρα  συνήθως στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, είναι υπό την εποπτεία του Dr. Lorphan από το Σείριο,  που είναι διευθυντής της Ακαδημίας της Θεραπείας στα εσωτερικά πεδία στο Σείριο.  Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για ΟΛΑ τα θέματα υγείας και πέρα από το φυσικό σας σώμα, όπως συναισθηματικά και ψυχολογικά ζητήματα. Θα εφαρμοστούν όλες οι κατάλληλες και επιτρεπτές από τον καρμικό νόμο θεραπείες, καθαρισμοί και χορηγίες που είναι προσβάσιμες για το κάθε άτομο ή/και θέμα, πάντα για το ανώτερο καλό και σε ευθυγράμμιση με το Θείο Σχέδιο» (σχετ. 7). Για τη διευκόλυνση των ασθενών προσφέρουν υπηρεσία παραλαβής «με E-Mail ή ταχυδρομικώς της προσευχής που θα θέλατε να τοποθετηθεί στο βωμό του House of Light», έτσι  ώστε οι «Αναληφθέντες Δάσκαλοι (όπως ο Ιησούς), Άγγελοι και Αρχάγγελοι (όπως ο Ραφαήλ και η Μητέρα Μαρία), Ελοχίμ» να «χορηγήσουν θεραπεία σε αιθερικό επίπεδο»(σχετ. 7).

11.  Στόχος των δραστηριοτήτων των οργανώσεων του κ. Pfaff και της κας Μ. Αγγελή είναι η πρόοδος της ανθρωπότητας, η οποία κατ' αυτούς συντελείται με την άμεση «Ανάληψη σε έναν πλανήτη και πολιτισμό πεμπτοδιάστατης συχνότητας! ». Γράφουν επί λέξει : «Είναι πραγματικά μια μεγάλη ευλογία να βρίσκεται κανείς ενσαρκωμένος στη Γη αυτή την περίοδο ! Είναι μια ιδιαίτερα σπάνια ευκαιρία που με το συγκεκριμένο τρόπο συμβαίνει κάθε 250 εκατομμύρια χρόνια περίπου! Όσοι βρισκόμαστε εδώ έχουμε σταθεί σε ουρές, για να έλθουμε εδώ !». Μας προτρέπουν να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα που προσφέρονται σε «"πακέτα" με ενότητες θεμάτων σε χαμηλές τιμές» ώστε έτσι να «φτάσουμε σε 22 επίπεδα μύησης, φωτεινών σωμάτων κλπ., βρισκόμενοι σε ενσάρκωση σε τούτο τον πλανήτη. Στη συνέχεια σάς περιμένουν άλλα 330 (!!!) επίπεδα, για να φτάσετε στην αποκαλούμενη «Συνειδητοποίηση του Θεού» στο 352ο επίπεδο!» (σχετ. 13).

12.   Και αν τα ανωτέρω προκαλούν, ίσως σε κάποιους μειδίαμα, νομίζω δεν θα έχουν την ίδια αντίδραση όταν πληροφορηθούν ότι τα στελέχη της «Σπείρας» εντάσσουν στους «μυημένους συγγραφείς και δασκάλους και τηνAlice Bailey» και μέσω του «Djwahl Khul» (σχετ. 15)συνδέονται άμεσα με τη θεοσοφίστρια Blavatsky. Για όσους δε γνωρίζουν, η  Blavatsky και η Alice Bailey είναι οιμεγάλες ιέρειες και θεμελιώτριες της Θεοσοφίας και ουσιαστικοί πρόδρομοι του νεο-σατανισμού. Ας μη ξεχνάμε ότι η AliceBailey ίδρυσε την εταιρεία «Lucifer Publishing Company» (Εταιρία του Εωσφόρου) που αργότερα μετονομάστηκε σε «Lucis Trust» και χαρακτήρισε τον Εωσφόρο ως αδικημένο Θεό και ευεργέτη του ανθρώπου !   Σύμφωνα με την  - κατά τον κ. Pfaff και την κα Αγγελή -  «μυημένη συγγραφέα και δάσκαλο AliceBailey»,  σκοπός της και του Djwal Khul «ήταν να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα για την ίδρυση της υπεραξίας και των ορθών ανθρώπινων σχέσεων, τα ζωτικά πρώτα βήματα που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία για την "Επανεμφάνιση του Χριστού "(που ονομάζεται από τους Θεοσοφιστές "Μαϊτρέγια" )» (σχετ. 16, Wikipedia) ! Η «σπείρα»περιμένοντας, λοιπόν, έναν άλλο «Χριστό», το «Χριστό της Νέας Εποχής» (για την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτός είναι οΑντίχριστος), είναι φυσικό να αρνείται την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και να τον υποβιβάζει από Θεό Λόγο σε ένα από τους πολλούς δασκάλους και Αβατάρ επιπέδου διαφόρων γκουρού !

Ένσταση : Ίσως κάποιος προβάλλει την ένσταση ότι το «βιωματικό σεμινάριο» για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν αναφέρεται σε θρησκευτικά θέματα, στον αποκρυφισμό και μυστικισμό, αλλά μόνο σε παιδαγωγικά θέματα και την «Ολυμπιακή εκεχειρία» !

Η ένσταση είναι δικαιολογημένη για όποιον δε γνωρίζει από τον τρόπο δράσεως των καταστροφικών λατρειών (destractive cults) και των οργανώσεων της Νέας Εποχής : δεν αποκαλύπτουν αμέσως το αληθινό τους πρόσωπο ! οι σέκτες δεν αποκαλύπτουν τις μεθόδους, ούτε τους στόχους τους στα υποψήφια θύματά τους. Στα πλαίσια αυτά είναι απολύτως προφανές ότι ο σκοπός του προγράμματος είναι η πρώτη γνωριμία των εκπαιδευτικών και των μαθητών με το φορέα αυτό. Είναι λοιπόν πρόδηλο ότι δεν «προκαλούν» με σαφείς αναφορές στον αποκρυφισμό και σε γκουρού, αλλά αναφέρονται σε όμορφα και σεβαστά θέματα, μιλούν για Φως και Αγάπη, για ανεκτικότητα, για αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας με τον Εαυτό μας κοκ. ! Ίσως μιλούν και για την υπέροχη διδασκαλία του "Χριστού" και τη δύναμη των "Αγγέλων" ! Άλλωστε η πρόσκληση που στέλνουν κάνει σαφή τη στόχευση του σεμιναρίου : την παραπλάνηση των εκπαιδευτικών με την απόκρυψη της αληθινής ταυτότητας του φορέα και την παρουσίασή του με ένα αποδεκτό και φιλικό προσωπείο : «προγράμματα για τις Ανθρώπινες Αξίες στην Εκπαίδευση, την αειφορική συνείδηση και το δίδυμο Τέχνη & Περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ενεργό πολίτη, την Εκπαίδευση για τον Κόσμο, την αφύπνιση της δημιουργικότητας, τη συνεργασία γενεών, τη δημόσια και κοινοτική τέχνη … θα προσφέρει σημαντικά βιωματικά εργαλεία για την εργασία σας με τους μαθητές στις ιδιαίτερα επίκαιρες και αναγκαίες τη σημερινή εποχή αξίες και ποιότητες της Ιδέας της Εκεχειρίας» (σχετ.1) ! Το κρίσιμο λοιπόν ερώτημα είναι : Δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε και να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους,  μετατρέποντας εαυτούς σε κομπάρσους σέκτας ;

Εκτός όμως των ανωτέρω, μελετώντας τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες τους, προκύπτει με σαφήνεια ότι και αυτό το πρόγραμμα περί «Ολυμπιακής εκεχειρίας» εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις για τη «συλλογική πρόοδο του πλανήτη και της ανθρωπότητας» (όπως ασφαλώς αυτοί την εννοούν!). Όπως ήδη ανέφερα, οι ίδιοι οι «εμψυχωτές» δηλώνουν ότι «όλες οι ασχολίες ενορχηστρώνονται από τη γνώση εαυτού, για να καταλήξουν σε εργαλεία αφύπνισης και προόδου για όλους τους συμμετέχοντες», ότι «συνεργάζονται σε καθημερινή βάση για τη συλλογική πρόοδο του πλανήτη, την ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με τη δημιουργικότητα, την Ενότητα και Συνεργασία»(σχετ. 3, σ. 4) και ότι «συνεπιμελούνται και συνοργανώνονται πολλές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τις ανθρώπινες αξίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, την αυτογνωσία, δημιουργική και περιβαλλοντική εκπαίδευση, ολιστική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες» (σχετ. 3).  Μη ξεχνάτε ότι μιλούν για «ολιστική» προσέγγιση της ζωής !  Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι και το πρόγραμμα για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» εντάσσεται στα πλαίσια αυτά.

Αγαπητοί,

Ως Ορθόδοξος κληρικός υπακούοντας στο λόγο του Χριστού μας «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν», σέβομαι απόλυτα τις θρησκευτικές επιλογές κάθε ανθρώπου. Ως Ορθόδοξος Κληρικόςκαι πατέρας πέντε παιδιών όμως δε μπορώ να ανεχθώ τις πρακτικές διαφόρων σεκτών και οργανώσεων της Νέας Εποχής, που αποκρύπτοντας το αληθινό τους πρόσωπο, εμφανίζονται με προσωπεία για να παγιδεύσουν ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Ακόμα και τοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν καταδικάσει με ψηφίσματά τους τις οργανώσεις αυτές, χαρακτηρίζοντας ως «καταστροφικές λατρείες» (destructivecults). Επί πλέον όμως, η συμπεριφορά αυτή είναι άκρως επικίνδυνη όταν αφορά τα παιδιά μας, τα οποία με δόλωμα διάφορες δράσεις και προγράμματα μυούνται έντεχνα στον αποκρυφισμό και τη θεοσοφία.  Και το πρόγραμμα για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» προβλέπει και τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων !

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ ιδιαιτέρως να επανεξετάσετε με προτεραιότητα  την υπ' αριθμ. 2734/22.5.2013 γνωμοδότηση που αφορά στην έγκριση υλοποίησης προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία με θέμα «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία» από το φορέα με την επωνυμία «ΣΠΕΙΡΑ, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση».

Με τιμή και ευχές

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

………………………………………………………………..

[1]  Οι οπαδοί του τον λάτρευαν ως Θεό !

Ιδού και οι απειλές της Σπείρας

Δείτε και 

Ανοικτή Επιστολή π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου για σεμινάρια αποκρυφισμού σε δασκάλους σε δημοτικά σχολεία


Προβολή άρθρου...