ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

       

     Ένα ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο φέρνει μπροστά μας δύο ανυπέρβλητης πνευματικής σπουδαιότητας πνευματικά γεγονότα με μία κοινή πνευματική συνισταμένη.
Α) Η Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού αποκαλύπτει την άπειρη αγάπη του Θεού  για τον άνθρωπο και τον κόσμο και ζητά την έμπρακτη απάντηση και την πνευματική ανάπλαση και ανακαίνιση των Χριστιανών, με την ελεύθερη αποδοχή και βίωση της νέας εν Χριστώ ζωής. «Βασιλεύς των όλων και Κύριος ήρθε τον Αδάμ αναπλάσασθαι»!
Β) Η βάπτιση του Κυρίου και Θεού σηματοδοτεί την αναβάπτιση του όλου ανθρώπου στα λυτρωτικά νάματα της θείας χάριτος και την εξ  ύψους πρόσκληση για την έναρξη της μεταμορφωτικής διαδικασίας, του πεπαλαιωμένου ανθρώπου και σύμπαντος του κόσμου, σε μια διαρκή ανανεωτική - καινή εν Χριστώ πορεία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το 2ο τροπάριο της Α΄ ωδής, του κανόνα των Φώτων: «Αδάμ τον φθαρέντα αναπλάττει ρείθροις Ιορδάνου»!
   Σε αυτό το πνευματικό πλαίσιο που οριοθετούν τα δύο αυτά σωτήρια -  συμπαντικά γεγονότα του Αγίου Δωδεκαημέρου, οι μαχόμενοι Χριστιανοί της πατρίδας μας καλούμαστε να κάνουμε τον αγώνα μας για την προσωπική και οικογενειακή μας ανακαίνιση αλλά και τη φανέρωση του λυτρωτικού χριστοκεντρικού μηνύματος των άγιων ημερών, μέσα  στις καρδιές των συνανθρώπων μας, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική τους πνευματική μεταμόρφωση.
    Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας η προτροπή του ψαλμωδού «Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε, Χριστός επί γης, υψώθητε» αποτελεί και τη δική μας ευχή, έτσι ώστε η κρίση και η έκπτωση των πνευματικών, πολιτισμικών και κοινωνικών προτύπων και αρχών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπιστεί εν Χριστώ, ανακαινιστικά, αισιόδοξα και ελπιδοφόρα.
   Όλα τα μέλη της ΓΕΧΑ Ηλιουπόλεως υποστηρίζουμε αταλάντευτα ότι η διέξοδος από τα πάσης φύσεως αδιέξοδα περνάει μόνο μέσα από την παροχή στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στους νέους,  της αυθεντικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής.
    Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" τμήμα Ηλιουπόλεως, σας εύχεται ολόψυχα ευλογημένα Χριστούγεννα, χαρούμενο, ειρηνικό, δημιουργικό, και ευλογημένο το Νέο Έτος 2016.

Για το ΔΣ της  ΓΕΧΑ Ηλιουπόλεως
                                            Ο Πρόεδρος                                                       
Χρίστος Δ. Τσολακίδης