ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961



Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως ιερομονάχου Ευσεβίου (Ματθιοπούλου) και Παναγιώτου (Τρεμπέλα)

Στη Στεμνίτσα σήμερα, αγαπητοί φίλοι, στον ιστορικό ναό του Αγ. Γεωργίου μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών Ευσεβίου (Ματθιοπούλου) ιερομονάχου και Παναγιώτου (Τρεμπέλα), οι οποίοι κατάγονται αμφότεροι από την ορεινή Γορτυνία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Μεσσήνης παν. Αρχιμ. π. Γεώργιος Μπίζας ενώ συλλειτούργησαν ο προιστάμενος της αδελφότητας π. Αστέριος Χατζηνικολάου καθώς και άλλοι κληρικοί από την τοπική Μητρόπολη και από την αδελφότητα θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ". 


Πριν την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά στον αείμνηστο Καθηγητή Παναγιώτη Τρεμπέλα και για το πώς τα συγγράμματα και οι θεολογικές μελέτες του αειμνήστου καθηγητή ενέπνευσαν τον ίδιο για να σπουδάσει τη θεολογία. Σημείωσε ότι τα έργα του ήταν και παραμένουν μνημειώδη και φωτίζουν το νου και την καρδιά όλων όσων τα μελετούν.

Σημειώνεται ότι η Ι. Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως οργάνωσε εκδηλώσεις τιμής το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για τις δύο μεγάλες προσωπικότητες που έλκουν την καταγωγή τους από την Γορτυνία, τον αείμνηστο π. Ευσέβιο και τον μακαριστό "Πρύτανη των Θεολόγων" Παναγιώτη Τρεμπέλα.

 

 

 

 



 

 

 

 

 


Φωτογραφίες: Γ. ΠΑΝ.


Προβολή άρθρου...