ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961



Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Οι Φοιτητές της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στο Άγιον Όρος

 
geha-1
Μετά την ποιμαντική επίσκεψη του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ στην κατασκήνωση (6η περίοδος του 2015) φοιτητών και στελεχών της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στη Βροντού Πιερίας, με την ευλογία και τις Αρχιερατικές Του ευχές πολυμελής ομάδα 30 και πλέον φοιτητών και νέων επιστημόνων της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης (Χ.Φ.Δ.) της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης πραγματοποίησαν μέσα στον Αύγουστο 3ήμερο προσκύνημα στο Άγιον Όρος.
Ειδικότερα, φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Αλέξιο και τους Πατέρες της Μονής.
Ορισμένοι από την ομάδα των προσκυνητών, που είναι και μέλη της χορωδίας «Βυζαντινοί Μελωδοί» Κατερίνης, σχημάτισαν χορό, που έψαλε κατά τις Ιερές Ακολουθίες στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, λαμβάνοντας τον έπαινο του Γέροντος Αλεξίου, ο οποίος τουςπροσκάλεσε να ψάλουν στη μεγάλη πανήγυρη της Μονής κατά την εορτή της «Παναγίας της Οδηγήτριας» τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Έχοντας ως βάση τη Μονή Ξενοφώντος, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, όπου προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της «Παναγίας της Γοργοϋπηκόου» και ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού Μοναστηριού από Δοχειαρίτες Πατέρες που έλκουν την καταγωγή τους από την Πιερία.
Σε υπαίθριο αρχονταρίκι, λίγο έξω από το Μοναστήρι, είχαν ιδιαίτερη συνάντηση και έλαβαν την ευλογία και τις νουθεσίες του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Γρηγορίου.
Επόμενος σταθμός του προσκυνήματος ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μεγαλοπρεπή, από την εποχή των Τσάρων, υπεραιωνόβια κτίρια, τα οποία ανακαινίζονται με πολύ ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να είναι έτοιμα το 2016, οπότε θα εορτασθεί πανηγυρικώς η χιλιετία από την ίδρυση της Ιεράς Μονής.
Ακολούθως, προσκύνησαν το ανακαινισμένο Καθολικό της Μονής, καθώς και το Ναΐδριο, όπου είναι αποθησαυρισμένα Ιερά Λείψανα πολλών Αγίων και Μαρτύρων της Εκκλησίας μας.Επισκέφτηκαν το περίφημο Κωδωνοστάσιο της Μονής με τις πρωτοφανούς μεγέθους καμπάνες ρωσικής κατασκευής και το Κοιμητήριο-Οστεοφυλάκιο του Μοναστηριού, όπου φυλάσσονται τα οστά των προκεκοιμημένων Πατέρων της Ιεράς Μονής.

Πριν την αναχώρηση από τη φιλόξενη Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ο Γέροντας Αλέξιος, σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Χ.Φ.Δ. της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης, απηύθυνε πατρικούς λόγους και συμβουλές αναφορικά με τις δυσκολίες και τους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι στην εποχή μας.
Επίσης δόθηκε η δυνατότητα και για άλλες συναντήσεις και συζητήσεις με τους Πατέρες της Μονής.
Αναχωρώντας από το «Περιβόλι της Παναγίας», τον αγιασμένο τόπο του Άθωνα, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες και την υιϊκή ευγνωμοσύνη τους στο Γέροντα Αλέξιο και την ευλογημένη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος για την αγάπη και την ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία που τους προσεφέρθη καθ' όλη τη διάρκεια το προσκυνήματος και με μεγάλη χαρά αποδέχθηκαντην εκ νέου πρόσκληση του Γέροντος και των Πατέρων, με τη ευχή, ο δωρεοδότης Κύριος να ευλογήσει, ώστε το επόμενο προσκύνημα στο Άγιον Όρος να ευοδωθεί το ταχύτερο δυνατόν.
geha-2
geha-3
geha-4

Προβολή άρθρου...