ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961



Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΑΦΕΙΡΗΣ


 Ένας από τους ανθρώπους που δοξάζουμε το Θεό γιατί τον έβαλε στο δρόμο της ζωής μας. Δίδασκε όχι μόνο με το λόγο του αλλά και με την παρουσία του και το παράδειγμά του. Χειμαρρώδης στο λόγο του, αλλά και θεολογικός και απλός - κατανοητός και πρακτικός. Τον ζήσαμε ως Ομαδάρχη, Αρχηγό στην Κατασκήνωση και συνεργάτη. Μας ενέπνευσε Ιδανικά! "Χριστόν και Ελλάδα
Την ευχή σου να έχουμε γέροντα και τώρα που θα έχεις περισσότερη παρρησία προς Θεόν να πρεσβεύεις στον Χριστό για την Ελλάδα μας που τόσο αγάπησες και για όλους εμάς που μας δίδαξες, μας ενέπνευσες, μας οδήγησες στο Χριστό! 
   Παρακαλώ επιτρέψτε μου μια προσωπική εμπειρία να καταθέσω, από την εποχή που τον είχα Ομαδάρχη στην Κυψέλη (ήταν Φοιτητής στη Θεολογική και Οικότροφος):
   Όταν κατά τη διάρκεια κάποιου θέματος Ομάδας, μας ρώτησε σε ποιους πρέπει να έχουμε ευγνωμοσύνη, απαντήσαμε ότι χρωστάμε ευγνωμοσύνη στο Θεό, στους Γονείς μας, στους δασκάλους μας, στον πνευματικό μας Πατέρα. Κάποιος είπε και στους Ομαδάρχες μας.... Μόλις το άκουσε, κοκκίνησε, έσκυψε το κεφάλι και έκανε αρκετή ώρα να μιλήσει! Δίδαξε ταπείνωση με το παράδειγμά του, ένα παλληκάρι 20 χρονών!
                                                                                                  π. Κ. Π.

Δείτε και εδώ